Ida Hatleberg var initiativtaker til Gatejuristen i Hønefoss, og hedres nå bl.a for sin innsats for frivillighetsarbeidet. I dag på FNs Frivillighetsdag gratulerer vi Ida og alle frivillige tilknyttet Gatejuristen og for øvrig, for deres utrettelige ulønnede innsats for å bedre livet til mennesker i vårt nærmiljø, og sikre at rettigheter oppfylles også for de som ikke selv evner å hevde sin rett.

Årets kvinnelige forbilde – Ida Hatleberg er nominert til NovaPro.

Det er fjerde år på rad kvinnenettverket NovaPro arrangerer kåringen «Årets kvinnelige forbilde» der målet er å løfte frem lokale kvinners innsats både i yrkesliv og frivillig arbeid. I november ble alle innbyggere i Ringeriksregionen oppfordret til å komme med forslag på hvem som fortjener tittelen.

Kriteriene for nominasjonen var: Hun har gjort en ekstraordinær innsats som utgjør en forskjell for medmennesker, lokalt eller globalt. Hun fremstår som et godt forbilde gjennom sin innsats og sitt engasjement. Hun har tilknytning til Ringeriksregionen.

Det er 27. nominerte. Begrunnelsen for nominasjonen er: «Ida Mathiesen Hatleberg er høgskolelektor ved Institutt for økonomi, markedsføring og jus på Campus Ringerike. Som en aktiv og engasjert kvinne er Ida også initiativtaker til å etablere Gatejuristen i Hønefoss. Gatejuristen tilbyr gratis rettshjelp til personer med rusproblemer, og det er jusstudenter ved HSN som står for klient- og saksbehandling.»

Frem til 17. desember kan man stemme på den eller de man mener fortjener å bli «Årets kvinnelige forbilde 2017».

En jury oppnevnt av NovaPro vil kåre vinneren blant de fem kandidatene med flest stemmer. Selve kåringen vil foregå på NovaPro sin Lillelørdag 24. januar 2018. For å stemme må man sende en SMS til 2005. Meldingen startes med RBLADFORBILDE etterfulgt av mellomrom og nummer på din favoritt. Det koster 1 kr per SMS. Det er mulig å stemme flere ganger, og på flere forskjellige kandidater. Avstemningen avsluttes 17. desember kl. 23.59.