Gatejuristen Tromsø ble etablert i 2008 og er organisert som en ideell forening med Årsmøtet som øverste myndighet.

Gatejuristen Tromsø er landets nordligste gatejuristkontor og forsøker å dekke både Finnmark og Nordland i tillegg til Troms. Hovedmengden av våre saker tas imidlertid inn ved vårt kontor i Tromsø, men vi jobber kontinuerlig med å få en bredere dekning i landsdelen. Vi har kontorlokaler midt i Tromsø sentrum og er derfor lett tilgjengelig for de som bor i området. Vi tar også inn saker på telefon i åpningstiden samt pr. brev og epost. Gatejuristen Tromsø gjennomfører ukentlige saksmottak ved cafe 103 som er et kommunalt lavterskeltilbud og ved Kirkens Bymisjon. I tillegg har vi jevnlige saksmottak hos Cafe X som er et tilbud for tidligere rusmisbrukere. Vi forsøker å dra på oppsøkende saksmottak andre steder i landsdelen og har blant annet vært i Alta, Harstad, Bodø og Narvik.

Tromsø har i dag 3 faste ansatte; daglig leder og to juridiske rådgivere. Vi har i tillegg en frivilligbase bestående av rundt 20 advokater, jurister og jusstudenter. Studentene jobber en fast ukedag ved kontoret. De andre frivillige tar saker ved behov samt stiller på saksmottak hos Kirkens Bymisjon på ettermiddagstid etter en fast turnus.
Gatejuristen Tromsø ledes av Nina Walthinsen.

Se årsrapport for 2018 her: Årsrapport 2018

Kontaktinfo
Telefon: 92070444
Epost: post@gatejuristentromso.no
Besøksadresse: Storgata 102, Tromsø
Postadresse: Postboks 492, 9255 Tromsø

Saksmottak
Hver mandag på Kirkens Bymisjon kl. 12-14 Adresse: Parkgata 22, 9008 Tromsø
Hver tirsdag på Cafe 103 kl. 12-14 Adresse: Grønnegata 103, 9009 Tromsø
Siste fredag i hver måned på Kafe X kl. 12-14, Adresse: Vestregata 66, 9008 Tromsø

Utenbys saksmottak vil annonseres via rustilbudet i byene vi besøker. Pr. desember 2018 har Gatejuristen Tromsø faste saksmottak på Stedet i Harstad og ved Plattform1, Exit og Verket i Narvik samt hos Bymisjonen i Bodø. Ta kontakt for nærmere informasjon om tid og sted.

Rekruttering
Gatejuristen Tromsø trenger frivillige studenter som kan jobbe på dagtid. Hos oss får du relevant arbeidserfaring innenfor mange forskjellige rettsområder. For å være aktuell, må du være ferdig med tredjeavdeling senest våren 2019. Ta kontakt på telefon 92070444 for mer informasjon, send eventuelt epost til post@gatejuristentromso.no.

Du kan støtte Gatejuristen Tromsø via grasrotandelen. Hver gang du tipper, gir Norsk Tipping 5 prosent av innsatsen din til Gatejuristen Tromsø. For å gi din grasrotandel til oss, send SMS med teksten «Grasrotandelen 993473723» til 2020 (tjenesten er gratis).