Gatejuristen Innlandet gjennomførte tidligere i år ny rekrutteringsprosess ved høgskolen i Innlandet og det ble ansatt ni nye frivillige saksbehandlere. Bli bedre kjent med de nye ansatte i denne saken!

Gatejuristen har vært et tiltak i Innlandet siden 2013 og i år opplevde de søkerrekord ved rekruttering av nye saksbehandlere. Gjennom et godt samarbeid med Jussforeningen ved Innlandet, samt god bistand fra både førsteamanuensis Harald Thorsen og Advokatfirmaet Thallaug, når Gatejuristen i Innlandet stadig nye milepæler og ligger nå an til å ta inn flere saker i regionen enn noensinne. Alle de ni nye saksbehandlerne i Gatejuristen er nåværende eller tidligere juss-studenter fra HINN.

Mats Øvrebø:

Profilbilde Mats

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Primært ønsket jeg en praktisk tilnærming til jussen, der jeg anså jobben som lærerik i forhold til å forstå hvordan jussen fungerer i det virkelige liv. I tillegg til dette så jeg jobben som et svært givende arbeid, der jeg ønsket å gi en ekstra innsats utenfor studiet.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Jeg merker allerede at det har gitt et friskt pust i hverdagen som jusstudent. Jeg ser frem til året som kommer med nye utfordringer men god praktisk erfaring i veien videre til å bli jurist.

Kristoffer Waaraas:

Profilbilde Kristoffer

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Først og fremst ønsket jeg å bli saksbehandler i Gatejuristen fordi det er en relevant erfaring som er fin å ha med seg videre i arbeidslivet. Jeg ville også hjelpe andre personer som hadde vanskelige situasjoner de trengte rådgivning med. Det er viktig at alle skal få rettshjelp og jeg føler det er givende å hjelpe de som er i en krevende sitasjon.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Året som kommer tror jeg vil bli utfordrende, gøy og med mange spennende saker. Det er allerede  kommet inn saker som utfordrer meg, og jeg gleder meg til å se hvordan de rettslige problemene skal bli løst videre.

Cathrine Eide:

Profilbilde Cathrine

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Den jobben Gatejuristen gjør er veldig inspirerende og det er en jobb jeg hadde lyst til å få muligheten til å være en del av. For meg virket det givende å få muligheten til å hjelpe de som ofte ikke klarer det selv. I tillegg er dette en veldig fin måte å få praktisk erfaring.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Jeg ser på det kommende året som et veldig lærerikt år hvor jeg kommer til å erfare mye, både som person og som student.

Linn Løvdahl:

Profilbilde Linn

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Gatejuristen gjør et meningsfylt arbeid, og dette ønsket jeg å være en del av. Jeg synes det er givende å hjelpe andre og i Gatejuristen får man muligheten til dette. Man er med på å gjøre en forskjell! I tillegg får man praktisert jussen og utfordret seg selv på mange områder.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Jeg tror året som kommer vil bli veldig spennende og innholdsrikt. Etter disse årene vil jeg nok sitte igjen med mye relevant kunnskap og gode erfaringer. Noe som vil gjøre meg bedre rustet både i hverdagen og i arbeidslivet!

Kari Jordal:

Profilbilde Kari

Hvorfor ville du bli gatejurist?

I teorien er loven lik for alle, dessverre er det ikke sånn i praksis. Det er da fint å kunne jobbe i en organisasjon som tilbyr rettshjelp til en sårbar gruppe, og som kanskje ikke hadde fått det de hadde på rett på uten dette tilbudet.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Jeg gleder meg! Ved å se på de som har vært frivillige det siste året, ser jeg hvor mye man kan lære på et år. Det er også spennende at Gatejuristen har så mange ulike saker innenfor så mange forskjellige rettsområder. Jeg tror vi nye frivillige kommer til å lære masse, bli utfordret en hel del, og kommer til å ha det mye moro.

Mia Blegen:

Profilbilde Mia

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Jeg ville bli gatejurist av den samme grunn som jeg begynte å studere jus – det litt klisjefylte ønsket om å hjelpe mennesker som faktisk trenger det. Det er heller ikke til å legge skjul på at en jobb i Gatejuristen gir praktisk erfaring man ikke får av å lese pensumbøker, noe som gjør det veldig relevant for veien videre.

Hvordan ser du på det kommende året som gatejurist?

Som gatejurist ser jeg på året som kommer som spennende, interessant og meningsfylt. Læringskurven er bratt, og jeg har allerede lært om ting jeg ikke engang visste fantes.

Eli Bernhardt:

Profilbilde Eli

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Jeg brenner for å hjelpe andre, og det å bistå mennesker som er i en vanskelig livssituasjon samtidig som jeg får prøvd ut jussen i praksis tenkte jeg ville være en perfekt kombinasjon.

Hvordan ser du på det kommende året som Gatejurist?

Jeg ser frem til et lærerikt år med nye utfordringer og spennende saker.

Benedikte Trøstheim:

Profilbilde Benedikte 2

Hvorfor ville du bli gatejurist?

For meg virket det givende å kunne bidra med å hjelpe de som har falt litt utenfor i samfunnet, og forhåpentligvis gi de noe som de kan glede seg over. Samtidig er det en glede jeg selv får! Brenner for rettferdighet og tror denne jobben er en fin måte å utfordre seg selv på.

Hvordan ser du på det kommende året som Gatejurist?

Gleder meg veldig! Tror det blir veldig spennende og er forberedt på å lære mye. Ser frem til å kunne få relevant erfaring og møte mange nye mennesker.

 

Karianne E. Nilsen:

Profilbilde Karianne

Hvorfor ville du bli gatejurist?

Gatejuristen tilbyr gratis rettshjelp til noen av dem som trenger det mest i samfunnet.  Loven skal være lik for alle uavhengig av livssituasjon og dette arbeidet ønsker jeg å være en del av. Jeg ønsker å arbeide tett med enkeltmennesker for å kunne bistå dem i deres situasjoner mot myndighet og offentlige instanser.

Hvordan ser du på det kommende året som Gatejurist?

Jeg ser på det kommende året som lærerikt, meningsfylt og innholdsrikt. Jeg ser også frem til en mer praktisk tilnærming til jussen.